Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Tirsdag 8.april fortsatt – stasjonen

Håra Kraftverk Posted on 08 Apr, 2014 23:34:18

Nå, når detaljene begynner å bli ferdige og stillas fjernes, begynner det virkelig å viser hvordan dette vil se ut fra utsida også. Flott snekkerarbeid med et spesielt blikk for detaljer er kjekt å se resultat av. Det må ses på nært hold, men min påstand er at dette ikke er dagligdags kvalitet i dag. Robert er nok den som skal ha æren for dette.
Dessuten blir det et flott inngangsparti til kraftverket.

Innvendig er det straks ferdig isolert og klart for elektriker.
I stasjonshallen er det meste av midlertidige ting ryddet ut. Nå står rensk av kanaler og oppleggsvinkler samt maling av golvet for tur. Dekkeplater er under produksjon og grunning i Odda og kommer på før helga.Overblikk.
Håper og tror dette er noe vi kan være stolte av – et flott anlegg.Vi ser fram til idriftettelse og finpuss.



Bekkeinntak

Håra Kraftverk Posted on 08 Apr, 2014 23:33:55

I inntaket for Breiborgsbekken har vi kommet til en den lille fjellknatten midt i knalles bort slik at vi får både bedre arbeidsforhold nå og ikke minst plass til å renske med en liten maskin når det etter hvert fylles med masse. Snøen er rydda og det er laget adkomst fram til Hagabekk.Første forsøk med å finne fjell på østsida lyktes ikke, men med litt justering tror vi det går bra. Vi må mer til venstre i bildet.Det renner godt med vann.Rett ovenfor inntaket kan det se ut som bekker finner to leier. her må vi renske av og se om noe bør/kan gjøres.Utfordringa for arbeidet med bekkeinntaka nå er smelting og vannføring. Uansett kan det jobbes for fullt med grøfta og mot Hagabekk så får vi se hva vi får til på selve inntaka.



Tirsdag 8.april

Håra Kraftverk Posted on 08 Apr, 2014 23:33:20

Kveldens gladmelding på mail er at rørbruddsventilen skal være lastet på bil og fraktes direkte til Røldal. Fra Tjekkia til Røldal er jo et stykke, men da er den gjerne på anlegget til helga. Bilde er lovet i morgen.

Noen deler er ankommet. Her ser vi en viktig enhet – utløseren for rørbruddsventilen.

Og vannet steg….., men det går fortsatt fint. Vatnet går over tømmerørsåpningen og opp på lemmene foran grovrista.Men i utløpet er fortsatt ikke røret halvfullt. Men, for en fart på vatnet.Det forskales og klargjøres for siste støp på høydelen av dammen og muren mot Rv520. Støyping torsdag morgen.3 blide karer, Trygve, Arild og Øyvind, planlegger for inspurt, sikring av området ol.
På lukehuset kles det ute, først og fremst for å ferdigstille mot øst, slik at stillas kan fjernes og plastring nedenfor dammen utførers. Adkomst og inngang er blir bra nå.Innvendig er det laget til for el- og koblingsskaper samt lagt noe golv slik a hydraulikkanlegget også kan monteres.Så isoleres det og klargjøres for plating.I kjelleren (tørrkammeret) er det vått i dag. Det lekker noe vann inn i trykkrøret (husk at vannet står opp på lemmene på inntaket), men renner fint ut igjen i sluken. Her mangler bare ventilen og sammenkombling nå. Mye fint utstyr er plassert og vi vil lage en plattform av gitterrister med god adkomst ovenfra for å inspisere dette samt enkelt kunne justere sommer- og vintervannføring. Kabelbro er og på plass og hovedkabler trekt fram.

Måler til minstevannsføring vil gi oss mulighet til å vise ute hva den er til enhver tid.