Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Tirsdag 12.august

Håra Kraftverk Posted on 12 Aug, 2014 06:39:24

En liten milepæl er nådd i natt – vi har produsert vel 8,4 GWh og dermed halvparten av den teoretiske årsproduksjonen smiley. Det er etter 103 dagers drift og en sommer med det fineste været som visst nok noen gang er registrert.

Dersom en regner alle timene som driftstimer gir det en snittproduksjon på ca 3,4 pr time eller 81,5 pr døgn. Dette er vi svært fornøyd med.

Siden det nærmest er slutt på snøsmeltinga er vi nå prisgitt vær og nedbør for å få god produksjon. Det svinger voldsomst og er svært vanskelig å forutse og anmelde. De siste dagenes uvær har ikke gitt myr regn i vårt område så produksjonen pendler nå fra under 2 til maks (4,9).



Fredag 8.august

Håra Kraftverk Posted on 12 Aug, 2014 06:38:53

En grå morgen ble til en flott dag med sol og vindstille så det måtte bare bli en fjelltur. Turen gikk til Midnuten 1463 moh på sørøstsida av Røldalsvatnet. Herfra er det god utsikt til den øvre delen av Håra Kraft sitt nedslagsfelt og vi ser at det er lite synlige snøflekker igjen nå.For orienteringen sin del: Litt til venstre for midten på bildet over ser vi vegen i Håradalen (E134) før den går inn i tunellen mot Odda. Inntaket vårt ligger lenger ned til venstre for dette og kraftstasjonen rett ned helt i venstre billedkant (selvsagt ikke synlig).

Fonna i bakgrunnen (Folgefonna) er i en annen fjellkjede lenger nord og gir ingen bidrag til oss. Bildet under viser området fra der vi står på Midnuten og mot vest til Odlandsnåsa på vel 1500 moh (på sørøstsida av Røldalsvatnet). Til høyre i bildet ser vi vestre del av nedslagsfeltet til HK og mot Saudefaldene sitt nedslagsfelt.Fra et lavere område har vi god utsikt mot kraftverket og det berørte området. Etter avsluttet terrengarrondering ser vi at såra i terrenget allerede er godt på veg til å leges.