Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Onsdag 25.juni

Håra Kraftverk Posted on 25 Jun, 2014 23:01:34

Etter noen dager med kaldere vær og noe redusert produksjon, er det i em fult kjør igjen. Det er bra for produksjonen, men dårlig for de som jobber i Hagabekk. For å få til dagens bunnstøp i midtfeltet måtte enda ett rør legges inn for å lede bort vann.

Manger bilde….

Tommy planerer og i dag ble også den “gamle” ubrukte kabelen til OE (anleggsforsyning til Håratunellen..?) fjernet og arealet fikset til. OE stilte med person som leder for sikkerhet. Bilde mangler foreløpig.

Gaute og Joar kjører jord fra riggområdet og nedover i traseen.

Ivar fortsetter med arbeidet i nedre del av veien til stasjonen og dette tegner til å bli bra.



Tirsdag 24.juni

Håra Kraftverk Posted on 25 Jun, 2014 00:03:17

Steinmassene på nederste delen av veien til stasjonen er planert og da ser det mye bedre ut mht stigning. Litt pukk og grus nå så blir dette bra.Noen prøver fiskelykken ved Pilhammarfossen og det er visst fisk å få også. Ved inntaket i Hagabekk er forskalinga revet og materiellet ryddet fint opp. Det jobbes nå må å lede vannet bort fra det siste feltet slik at en kan starte forskaling der. Vær og temperatur er med oss igjen.
Planen var å prøve å lede en del vann rett i røret og til hovedinntaket, men siden den østre delen av løpet har mest vann, ledes det forbi ved å lage en provisorisk dam og lede det i rør som går over overløpet.. Nedover i grøftetraseen viser det fort igjen etter Tommy.