Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Onsdag 28.mai

Håra Kraftverk Posted on 28 May, 2014 22:57:26

I dag har Odda Energi hatt strømstans for å koble inn ny kabel – bra. Stanstida fikk vi nytte til vedlikehold og utbedring. Etter oppstart fikk vi raskt adgang til å kjøre maks – 4,9 MW – så nå kjører vi gjennom alt det vannet maskinen klarer å kjøre. Vi håper det fortsette slik ei stund. Selv om vi nå tar unna maks er det mye uutnytta vann – det betyr overløp.For oss her nede ved vatnet er det ikke mulig å registrere at det er borte noe vann i elva. Vannmengden er stor og susen fortsatt forstyrrende.

I Breiborgsinntaket, som blei støpt i går, er nå forskalinga revet og vi ser mer hvordan dette blir. I hovedinntaket er det klart for påkobling av røret.Røret som skal påkobles ligger klart fra hovedinntaket noen meter lenger borte så noen timer med en gravemaskin og litt leggeinnsats så er det påkoblet.Hagabekkrøret er sveist sammen og lagt oppover til inntaket.Foreløpig legges røret lenger opp enn det egentlig skal. Planen er å demme opp midlertidig og lede vannet i røret også mens arbeidene med inntaket pågår.



Dagens gladmelding

Håra Kraftverk Posted on 28 May, 2014 09:24:40

En viktig milepæl er nådd i dag når vi fikk brevet fra NVE om vedtak om godkjenning av Håra Kraftverk for rett til elsertifikater. Vedtaket gjelder fra 9.juni 2014 og i 15 år smiley.



Tirsdag 27.mai

Håra Kraftverk Posted on 28 May, 2014 00:21:21

I går var Ivar på plass og kom igang med restarbeidet ved stasjonen. Steinen i vannkanten og noe i vannlinja ellers ble rydda opp før vannet stiger for høyt.I går em kom også Hans og Morten fra Spetals Verk. De gikk straks i gang med ombygging av kjøleanlegget. Det fortsatt i dag og da har også maksin stått noen timer.

Den midlertidige kassen på kjølevannsinntaket etter noen dagers drift.
Det nye ser mye bedre ut.Her er også automatspyling på plass og kjølerøra er isolert.

Hans er i full gang med installeringa.
I dag kl 12 blei Rv 520 Sauda – Røldal åpnet etter vinteren.

I inntaksområdet er inntaket til Breiborgsbekken støpt. Betongvibratoren kilte seg så fast at den måtte trekkes ut med kranbil…Hålet under E134 spyles reint

og “slangen” til Hagabekk trekkt gjennom bårholet.I sosialen har rørleggeren (Kvalvik) vert og montert det meste.


I morgen har Odda Energi bebudet strømstans for å koble til fornya kabel i nettet. Vi håper det går bra og satser på å være klare til å kjøre fullt fra i morgen ettermiddag.

Stanstida i morgen satser vi på å få nytte effektivt til oppgaver i inntaket.