Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Vinterstemning.

Håra Kraftverk Posted on 05 Dec, 2013 22:27:43

Litt vilt og trolsk i ettermiddag på brakka. Her er bildet Trygve sendte når han var vel i hus.Det er nok et lite kikk både med kjøreturen og oppholdet i ødemarka nå. Julestemning kanskje? smiley Kos deg.



Torsdag 5.desember – støyping

Håra Kraftverk Posted on 05 Dec, 2013 22:17:42

Det rigges til for støyping, inntaket først, og det er noe værendring på gang.
Ferdig støpt.Så blir det mer vinter…..Det slår om til kuldegrader og betongen fryser i betongpumpa før vasking. Redningsaksjon og strake veien til Ølen for opptining og rengjøringsmiley.
I dag viser det godt at stasjonen ligger 200 meter lavere. Vi som er kjent her vet hvor stor forskjell det er for hver 100 m høydeforskjell oppover dalen og dette ser vi noe av i dag. Støypinga går rolig for seg, men vegen ned kan jo være en utfordring slik dager. Arne Martin sørger for at det er brøyta, skrapt og strødd veg – FLOTT, så med forsiktighet går det bra for alle de store bilene i dag og.
Fundament og golv for kontor-/sanitærdelen støypes og jammen er vi glade for å være ferdige med det nå. Vidar sørger for å plassere betongen der betongfolket vil ha han.Så er det bare å jevne til og glatte ut..En kjempeinnsats i dag igjen – på alle nivåer. Takker.
Og som vanlig – Arild og Trygve rapporterer jevnt og trutt med bilder.



Torsdag 5.desember – formiddag

Håra Kraftverk Posted on 05 Dec, 2013 21:45:56

Det har snødd i natt. Kanskje opp mot 50 cm på brakka hos Trygve, men heldigvis bare 20 cm ved stasjonen. Vegen til Sauda (520) er stengt, men Arne Martin har sørget for at veien er brøyta helt ned til folket kommer – det liker vi.
Så blir det regn, og det regner etter hvert opp til ca 750 moh (tipping). I inntaket gjøres det klart for støyping. God dekking, kockoverk som kjører varme i forskalinga og friske arbeidskarer så går nok dette bra.I stasjonen klargjøres det også for støyping – golvet i kontor-/sanitærdelen i dag. Det var smart å bygge hus over smiley.Samtidig forskales og avforskales det på vegger – siste innspurt her nå.
Siste veggen settes opp og utsparinger for dører kommer på plass. Veggen skal armeres ila dagen og i morgen er planen lukking og støping.Etter hvert som systemforskalinga fjernes ser vi at det huser seg.4 mann fra Odda Energi har jobbet ved Håraknuten i dag. Planen er å få all kabling fra linja (som vi skal levere støm inn på) ned til kioskplata. Det tyder bra for vårt ønske et par mnd frem i tid.