Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Travel hverdag (les helg)

Håra Kraftverk Posted on 26 Nov, 2013 23:14:40

Det går mot vinter og tradisjonen tro var det langrennsåpning på Beitostølen i helga. Etter to travle dager i Røldal sist uke, var Trygve klar for ny innsats, og tradisjon, men noe helt annet enn kraft, og på et helt annet sted – skipreparering på Beitostølen. Det er bra å se at vern og sikkerhet er i høysetet her også smiley. Utstyret ellers også synes å være i orden. Egen vogn/smørebu er det gjerne ikke alle som har med seg.Vebjørn, en energisk junior med både Røldals- og Vosseblod i årene, har i tydeligvis et godt støtteapparatet. Vi vet han trener og presterer godt – 19 år og nr 16 på 15 km skøyting på lørdag gir forventninger (bare 12 nordmenn og 3 utlendinger foran på resultatlista) og muligheter. Den noe eldre skikompisen, Sjur Røthe, ble nr 3. Hans far er normalt sammen med Trygve i bua.
Vebjørn – dersom du følger med oss og leser dette – lykke til med sesongen og fremtiden. Vi følger med deg og bidrar til at senior “får fri” til bidra i støtte-apparatet. Under et bilde av Vebjørn fra Beitosprinten 2012. Minner forresten om at han ble nr 2 i Røldal NedOpp i vinter som var….. PS – skipreparering? Snakk med Trygve, han har også egne patenter på strukturverktøy (men heft han ikke i arbeidstida før vi er i drift….)



Tirsdag 26.november

Håra Kraftverk Posted on 26 Nov, 2013 17:35:06

Etter noen dager med minusgrader og flott vær, er det forandring på gang denne uka. Arbeidet med tettinga av dammen ser ut til å ha vert vellykket – lekkasjen er minimal nå. Trygve og Arild har begge bidratt med dagens bilder.I inntaket armeres det fortsatt. I tillegg tines det is og ryddes bort slam og skitt som har lagt seg inn på fundamentet. Propanbrenner og kokkoverk må til nå for å få det klart for dobling av forskalinga. I stasjonstomta er det innspurten med gruber og “dill” – støping i morgen tidlig.
Etter støping er det start på høgveggene, noe vi ser frem til nå.

I nedre del er trekkerøra blitt forlenga fram til bygget (ikke alle er synlige på bildet under). Langbend brukes der de grove kabeldimensjonene skal trekkes.
I dag er det gjort en god jobb med å blåse inn tråd i trekkerøra. Byggelederen har vert svært operativ med dette i dag. Med lånt utstyr fra Voss, egen kunnskap og med hjelp fra BG, var det tydeligvis en kurant sak for han å få til dette. Tråden brukes til å trekke inn ei line som igjen brukes til å trekke kablene. Unntaket er i de minste, 50 mm, trekkerøra. Der skal det blåses fiberkabel direkte.
Kabeltrekkinga er planlagt til torsdag og fredag denne uka – hele strekningen fra stasjonen, med avgreining til Håraknuten og videre til inntaket. Røldal Bilberging skal hente en stor kabelvogn på Voss i morgen og folk fra Odda Energi skal delta med utstyr fra torsdag.