Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Onsdag 23.oktober.

Håra Kraftverk Posted on 23 Oct, 2013 23:42:24

Det ble seint for noen i går kveld. Flere jobbet aktivt for å redde utstyr og sikre dersom demningen ikke ville holde – TAKK FOR GOD INNSATS. Vi lyktes, det gikk ganske bra. Siste døgn var det rekordnedbørsmengde i Sauda, 114 mm. Tipper det kan ha vert i samme størrelsesorden her.
Oppdemningen holdt, men fikk skader/hull. Det gjøres flere forsterkninger i dag.
Her lekker det godt gjennom og på innsida ser det slik ut.For å hindre at vannet kommer nedover i grøfta dersom oppdemmingen ikke holder er det nå gravd ut et sikringsløp for vannet.

I går stod vannet i elva opp i borhålet. I dag er det ca 50 cm under. VAnnet kan på det meste har stått ca 1 m over golvet i inntaket.Nedover i grøfta ser vi at det renner godt med vann i dreneringene ut fra grøftebunnen.Ved bend 3 er arbeidet med betongklosse i gang, men også her gir vannet utfordringer. Et par fjellbolter er fastgyst, men ikke alle er like enkle når det ser slik ut. Nå har regnet tatt seg opp igjen….., og et nytt vått døgn i gang.



Tirsdag 22.oktober.

Håra Kraftverk Posted on 23 Oct, 2013 00:22:04

Byggemøtedag. God fremdrift på anlegget, men været (les regnet) utover dagen har stanset fremdriften i inntaket og øvre del av rørgata.
Det forskales for fullt for innstøping av turbinhus og ringledning.

Rørlegginga har passert pel 800 og får fort fremover.
Vann og småbekker gir ekstraarbeid, men ledes bort.Utrivelig, og det ble verre utover kvelden.
Ved inntaket måtte de trekke seg bort fra arbeidsplassen allerede rundt lunch. De to neste bildene er ca fra kl 17 og forholdene forverret seg ytterligere.
Heftig vannføring. Takk og pris at det er støpt utenpå…
På toppen av RV520 over fra Sauda, på ca 900 moh, såg det slik ut ca kl 13:15.
Det renner heftig med vann fra fjellsidene rundt Håradalen og det meste havner i elva ovenfor der vi jobber. Den er ikke god å temme under slike forhold.Breiborgsbekken skal vi etter hvert ta inn i dammen med Ø350-rør. Slik ser den ut i dag.Hagabekk (på østsida av dalen) skal tas inn i Ø450-rør gjennom borhålet under E134. I dag renner den heldigvis ut i elva nedenfor vår arbeidsområde. Det er heftig tilsig der nå.