Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Endret plassering av borhålet under E134?

Håra Kraftverk Posted on 10 Aug, 2013 08:44:17

Etter at en engsjert byggelder hadde hatt en pensjonert anleggsarbeider med seg på anleggstedet ved Saudabrua, var det lett for prosjektledelsen å gå for en endret plassering og justert trase for borhålet. Gunnar Ø var med å bygge E134 på stedet og husket godt hvor det var fjell og ikke i veitraseen. Siden vi fant et myrområde i veikanten, var vi skreptiske på å borre der det var planlagt så virkelighetsinfo er nyttig. Vi takker Gunnar Ø for god hukommelse og nyttig faktainformasjon. Dersom vi ikke borrer i fjell hele veien, kan vi både få problemer med selve borringa pluss at det kan bli nødvendig å fore med stålrør. Fjell hele veien er utvilsomt ønskelig. Avdekking i utpekt område mot øst ble ingangsatt og viste fort at det var fjell slik Gunnar fortalte. Vi satser nå videre på dette. På innsida av E134 har Odda Kommune vann-og avløpsledninger som nå må avdekkes slik at boretrase kan bestemmes. Borålet er viktig å få utført snarest slik at vi kan komme igang med betongarbeidene i damområdet.



Fredag 9.august.

Håra Kraftverk Posted on 10 Aug, 2013 08:36:55

Nok en god uke er ferdig. I nedre del pågår oppfylling av Rv13. Det mures/plastres i bunn av veifyllinga, fra innside stasjonsvei. Massene tas fra depot i området og stasjonstomta. Det gjenstår ca en dags arbeid før veien kan legges ut og rørlegginga kan fortsette. I området pel 260-300 er den store knølen nå sprengt. Det blei ei god steinrøys der – sjekk bildet mot bildet med boreriggen fra onsdag 7. Det betyr at grøfta er ferdig skoten frem til pel 300. Det er i tillegg dekket av snaut 100 meter til oppover. En lærling er i gang med ekstra avdekking i damområdet – se neste inlegg.