Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Ferieavslutning

Håra Kraftverk Posted on 06 Jul, 2013 09:00:12

Fredag 5.juli er siste dag før fellesferien. Trygve har med kake og vi ønsker de ferierende god ferie og takker for innsatsen så langt. Ikke alle møtte opp i lunchen, men de tar seg en bit i slutten på dage. Dessverre glemte vi å ta bilde….

Da er den sjette arbeidsuka på anlegget over og vi går inn i feriemodus. svært mye er gjort disse ukene- For å sikre en god start etter ferien skal 4 mann jobbe en uke til. Det betyr at det bare blir to uker stans på anlegget i sommer.

Etter ferien er det full gang på kryssing av Rv13, rørlegging, starte betongarbeidet i stasjonstomta og bore og sprenge for fullprofilboring og start av betongarbeidene i damområdet. GOD SOMMER.



Store verkstedmaskiner

Håra Kraftverk Posted on 06 Jul, 2013 08:53:18

Ett lite sideblikk som ikke er relatert til prosjektet.

I forindelse med besøket hos Spetals Verks underleverandør i Sverige, var vi også innom i nabolakelet (også eid av nordmannen). Bygg og maskiner er fra 1953 og denne delen er utleid til et annet firma. Verkstedmaskinene her er de største jeg har sett. Bildene taler vel for seg.



Gratisarbeid

Håra Kraftverk Posted on 06 Jul, 2013 08:48:11

Det er avtalt at Vegvesenet kan få ta ut noe myrjord fra riggområdet ved E134.Der jorda tas ut får vi tippet stein slik at riggplassen kan utvides. Jorda brukes til preparering av vegskråninger bl.a i området på Rv 13 der veien nyelig er utbedret. Egen entreprenør utfører arbeidet for Vegvesenet.



Ny dumper.

Håra Kraftverk Posted on 06 Jul, 2013 08:18:51

Sist uke kom det helt ny Hydremadumper som bytte for den “gamle”. Dette er en Saudamaskin som er innleid av BGSuldal.