Det er høst og jammen er det flott med årstider. Vi har ikke hatt frostnetter enda, men det kan det bli når som helst. Trygve har tatt dette bildet ved inntaket i dag.Men, finværet “koster”. Produksjonen ble bare beskjedne 0,66 GWh i september, noe som dokumenterer finværet. Samtidig passet det godt med at vi fikk installert det lukka kjølesystemet uten å ha vann- og produksjonstap.

Ved overgangen til oktober halveres også minstevannsføringskravet fra 100 til 50 liter pr sekund. En som vanlig ivrig byggeleder var nysgjerrig på nedjusteringa, spesielt med tanke på logging, instumentering og hva som vises hvor, og var på plass ved midnatt for å starte justeringa. Det viste seg ikke så enkelt som tenkt. Siden produksjonen var ganske lav på dette tidspunktet regnet vi også med at det skulle gjøre et greit utslag der. Det ble riktignok en lite oppgang, men med mistanke om at noe var feil ble videre feilsøking, kalibrering og forsøk utsatt til ut på dagen. Slik såg produksjonsbildet ut i dag tidlig (litt nedbør på morgenkvisten ga stigning som ses på slutten av kurven).I ettertid viser det seg at her var det bare redusert med 25 l/s. Etter grundig gjennomgang av utstyret, testing og gjemnnomgang med leverandørene ble ventilen justert riktig og noe av instrumenteringa viste i alle fall rett. Her fra instrumentet i inntaket. Nå er det “bare” å få instumenteringa i kraftstasjonen til å vise det samme, men det regner vi med at Spetals sin eminente IT mann, Hans, greit fikser så snart han har anledning. (for en som ikke forstår så mye av dette milliamperpratet ++ så er det bare å vente på resultatet).
Displayet som skal stå i vinduet i inntaket slik at det er synlig utenfra, regner vi med er fintunet og i bruk ila fredag.

Litt restarbeider er unnagjort de siste par dagene også. Her er platene over ristene ute på plass og festet.Inne i våtkammeret er golvet ferdig malt.I løpet av ettermiddagen eller morgendagen blir det litt asfaltering. Asfaltlaget er i full gang med asfaltering lenger oppe i Håradalen (avkjøringsfelt og veg til hyttefelt) og tar det hos oss i sammenheng med dette.

Det som står igjen nå er i hovedsak stålarbeid – montering av rekkverk, utvendig og innvendig. og innvendige trapper – både i inntaket og i stasjonene. Dette skal komme ila de neste par ukene.