I dag klokka 10 var det strøm til anlegget igjensmiley.

Odda Energi med egne operatører og innleide har gjort en kjempjobb for å få nett opp å går igjen. Totalt er det fornyet 5 mastepunkt inkl linjer, kabling, avlustninger, brytere osv. Totalt 1500 m linjetråd og 500 jordtråd er strekt på nytt. Arbeidsstedet er ikke lett tilgjengelig og med snødybder på mer enn 2 meter og til dels ufyselig vær, har de hatt en utfordrende jobb. Når så mye var ødelagt var det en utfordring å skaffe nødvendig utstyr også. Forstår at det er “samlet inn” fra diverse kraftselskap, leverandører etc. Lørdag em/kveld var det klart til å starte spenningsetting og søndag fm fikk vi strømmen tilbake.

Vi takker de involverte for god jobb og god informasjon undervegs.

Nils Ove hadde brøyta ned til stasjonen lørdag morgen og sørget for flott vei og god plass.Etter kontroll av dreieretning og gjennomgang av utstyret var vi klare for oppstart (Olav O hadde måkt fram utløpet i går). Det gikk bra og alt ser ut til å virke som det skal. Dessverre er det ikke vann til kontinuerlig produksjon så etter en time var det stans, men av en mer ok grunn.Vannet renner fint i det “skjulte” fra utløpskanalen.

Det betyr at vi egentlig ikke har hatt særlig produksjonstap disse 3 ukene.

Snø er det nå MYE av, og helt ned til vatnet. Offisielt måles det nå over 2 m på flat mark i Røldal. Oppover vokser det på seg. Vi setter vår lit til av mye av dette kommer til gode for kraftverket utover våren og sommeren. Heldigvis er vår byggverk dimmensjonert for stor snølast. På kraftverket kan vi ha 2 m snø på taket, så her er det fortsatt noe å gå på. . ., men det er i alle fall 1,5 nå.

I inntaket tåler vi 3 meter, men også her vokser snømengden kraftig nå.

Det er flotte forhold i Røldal denne søndagen.

Snøen er både til nytte, hygge og trim + at all utetida i denne friske lufta er bra.

Ha ei fin uke i godværet.