Vi skriver 10.april 2015 og e n d e l i g er produksjonen i gang igjen. Etter en værtype med kjølige netter har tilsiget vert beskjedent – minstevannsføring + litt til.
Ut på dagen i dag steig temperaturen og tilsiget økte så pass at vi fikk startet opp. En telefon til Odda Energi, som var klar for mottak på nettet, og et lite trykk på telefonen så var vi igang.
Kjell hadde reist til Røldal og fikk dokumentert at vannet rant der vi liker det best – via rørgata, gjennom kraftverket og ut i Røldalsvatnet – som på bildet under. Røldalsvatnet er langt nede og klart for snøsmeling – det er vi og.
Kjell fikk også tatt en runde i inntaka. Breiborgsbekken og inntaket der er fortsatt helt nedsnøtt, men i Hababekk renner det litt vann. Der fikk han ristene for kvist og kvast. Takk til Kjell for godt initiativ, god jobb og rapportering.

Nå er det bare å krysse fingrene for at dette er starten på årets kraftproduksjon som virkelig skal bidra med ny og rein energi. Det er rikelig med snø å ta av ei god stund fremover.

Røldal og skisenteret ønskes lykke til med arrangementet Røldal NedOpp i morgen. For de som ikke kan være der – de det hele på TV2 fra ca kl 13, og/eller ta det opp.

En riktig flott og snøsmeltende vår ønskes allesmiley.