Litt vemodig gjerne, men egentlig tror jeg ikke det. Etter 8-10 år er målet om “eget” kraftverk nådd og vi går forhåpentligvis inn i noen tiår med drift- og produksjonsfase.
I dag er det formelt siste turen opp til “brakka”, men en fin dag med flotte høstfarger på Nyastøl.

Trygve er formelt ferdig med sin jobb som byggeleder på anlegget. De siste ukene har det ikke vert særlig stor aktivitet annet enn det han selv har måttet gjøre. Men det har vert mange detaljer og tekniske forhold på hele anlegget, så det har vert svært nyttig at han har kunne være her.
I morgen flytter han hjem igjen til Voss. Selv om han egentlig er pensjonist, har han ikke virket i dette yrket enda. Han har stående tilbud om nye oppdrag, men roer nok litt ned nå før det blir full rulle med ski og skipreparing i vinter. Her i full aktivitet i smørebua i sist vinter. Vebjørn – vi håper bidraget fra faderen (om det er mulig å bedre det ytterligere) kan hjelpe deg videre mot vinterens mål i skisporet. Vi ønsker dere lykke til.

En uke i varmere strøk er bestilt og også nær forestående – kos dere.

Litt for Håra Kraft blir det fortsatt, men ikke med base på anlegget. Han er med på vaktlaget og tar sin tørn hver fjerde uke + at det er noe restarbeidet som han fortsatt vil delta i. Dessuten har han mye kunnskap om anlegget som fortsatt skal formidles til oss andre.
Neste gang han kommer til Røldal og Nyastøl igjen, er det ikke til brakka, men til støls han skal. Da kan livet nytes der og – ikke bare når det er ferie.Vi takker Trygve for et fantastisk engasjement, store iver, enorme interesse, faglige kompetanse og store arbeidskapasitet. Hans positive og trivelige vesen, hjelpsomhet og fokus på oppgaver og funksjonalitet, ispedd med en artig og trivelig humor, har bidratt til et svært godt samarbeid med alle involverte.
Han har også fått mange vel fortjente og positive tilbakemeldinger fra entreprenører, leverandører, kontrollører osv.

Trygve – vi, alle eiere og andre involverte, ønsker deg lykke til med ditt “nye” liv. Nyt tida med fruen, barn og barnebarn samt en ferietur som på bildet over.
Vi sender også en stor takk til Ingrid som nærmest har vert gressenke i disse halvannet åra.

Jeg kommer nok til å savne de daglige samtalene med informasjon, diskusjon og humor, men det blir nok ikke helt dødt enda, så vi holder kontakten både på mail og telefon smiley.

Oppdatering 2.okt: Det blei forresten en ekstratur på Trygve seint i går kveld når rørbruddsventilen løste ut igjen. Se inlegg torsdag.

Det passer å ta med lite resyme av brakkeliv og forholdene på 840 moh på ulike tider av året. Noen av bildene er nok brukt før, men…

9.januar er det flott vinterforhold, brøyta vei et stykke og fint å kjøre cab.12.februar er det triveligst å holde seg inne.25.mars er det fortsatt full vinter, men flotte forhold.

21.april – Påsken er over og det er vår i sikte.28.mai er det full vår. De skarpøyde ser gjerne reinsdyra på marka til høyre for stølshuset.

Plutselig er det full sommer og flotte forhold. I år har sommeren vert helt spesiell og fin. Bildet under er fra 10.september og illustrer egentlig hele tida fra juni. Siden bildet øverst på dette innlegget er fra i dag 1.oktober mangler det egentlig bare ett “surt” novemberbilde før hele året er dekka.

Sumasumarum et flott sted, og når veden for de neste vintrene også er sikra, ligger alt til rette for at Trygve og familien kan få mange flotte turer hit fremover. Vi ønsker dere lykke til og stikker sikkert innom på besøk smiley.

Vi takker også Trygve for mange tilsendte og flotte bilder gjennom hele byggeprosessen.