Litt kjedelig å våkne i dag å se at det var ny stans pga at rørbruddsventilen igjen hadde stengt på morgenkvisten. Fortsatt ikke noe trykktap så da er det andre feil som løser den ut. Da er det bare å kjøre til inntaket og løfte opp padla igjen så er det fort drift igjen.
Vi mistenker nå at det er noe med den automatiske spylinga av ristene (eller rettere automatikken ved dette) som forårsaker turbulens for stor forskjell i nivå/grindtap el.l. Valgte nå å sette hydraulikkanlegget i manuell så får vi gjerne testet teorien.Det var godt med vann nedover liane idag.Og før oppstart fosset det godt over dammen. Det var forresten mye elvasus nede hos oss også.Og på toppane er magasineringa for neste sommer igang (snø). Bildet under er mot den nye skiheisen – Røldal skisenter.Benyttet morgenturen til litt inspeksjon og rensk også. I Breiborgsbekken er det overløp på flomløpet, men inntaket svelger unna som bare det. Litt kvist å renske.I Hagabekk er det også så mye vann at det renner over på flomoverløpet.Men også her svelger inntak unna. Litt smårusk renskes her også.Da får vi håpe at produksjonen resten av helga går på skinner. Vi vil svært gjerne ha med oss alle mw-ene…

Tilbake til elvasusen. Med 10-11 cm overløp med full produksjon hadde det vert vatn til en generator til. Siden vi ikke har det ser det slik ut i elva hos oss.Her – rett ovenfor utløpet.Dersom noen vet hvor klagen på denne sjenerende støyen kan sendes, er det fint om jeg kan få et hint om det.
Søndag er det rolig i elva – bare minstevannsføring og det naturlige tilsiget nedenfor inntaket, og det er triveligere hos oss.

Det sies at det skal bli mildt helt til jul. Det betyr at den første skremselsnøen havner i kraftverket ganske fort (nå søndag kveld er den nok der allerede). Men hvordan blir vinteren? Er det noen som ser noe i krystallkula?
Rognebærtrea bogner av bær så dersom ordtaket om at de ikke bærer to bører, kan det bli produksjonsvær lenge (bedre priser på høst og vinter enn sommer…)