Endelig kunne meteorologene melde om regn – en sjelden og etterlengtet vare for mange i sommer, spesielt oss småkrafteiere. Men det var tregt før det blei nok vann til å starte, men i dag tidlig kl 5:45 var det bare å trykke start. Og det var ikke lenge før vi kjørte på fullt. En tullefeil av meg gjorde at det ble en kort og ufravillig stans smiley. Får ta det med som læring og når alt skjer via tlf med tuch trengs det trening.
Her et bilde fra i em når det spruter som vi liker det fra kanalen – full drift.
Den yttre lydmatta henger fint og det er INGEN støy annet enn “fossalyd”. Det kan vi like.
Med full drift er greit å justere kjølevannspumpa til fult pådrag også.

I inntaket er det godt med vann og overløp. Det er god guff fra Hagabekk også.

En kjekt syn er Breiborgsbekken. Den går stor, nesten til overløp på flomløpet og..
alt vannet går inn smiley. Trygve – det kan tyde på at forsøket virker.
Det er godt trykk inne også fra Breiborgsbekken (her under rista i våtkammeret, ved finrista).Men det ble flere stanser en min morgenfei så det blei l. Noe skjedde ca 16:30 og da trodde vi det var tett på ristene, men det var det ikke. Startet igjen og produserte videre. Bildet under viser av og på så langt i dag
Jeg var instilt på å finne noe på ristene, men intet var å se ute mot grovrista og inne på finrista fikk jeg bare opp noe småtteri. Feilen er nok ikke der.
Ca 22:30 blei det ny stopp. Rørbruddsventilen lukket !!!! pga for lavt nivå?? Ikke lett å forstå med så mye vann, men bildet for nivå viser mye greier før stopp.
Det var ingen trykkfall i røret og ingen andre feil så da var det bare å løfte opp padla slik at automtikken kom i drift igjen – ventilen åpnet og vaktmannen kunne starte. God natt.