Det er nok en flott høstdag i Røldal. Regnet lørdag kveld gjør at vi produserer strøm fortsatt. Nå meldes det om minusgrader over 1000 meter og muligens snø i toppene.

I inntaket er displayet som skal vise minstevanssføringa på plass, men ikke helt klart for å plasseres i vinduet slik at det blir synlig utenfra.Mandag ettermiddag var det sluttbefaring og gjennomgang av sluttoppgjøret med grunn- og betongentreprenøren – BG Suldal AS. De har hatt den største kontrakten og de som har vert lengst på anlegget. Med mindre avbrudd har de vert her fra midten av mai 2013 til i august i år. I perioder har de hatt stor aktivitet og svært godt trøkk på kvalitet og framdrift. De har vist stor faglig innsikt og hele tida hatt fokus på resultatet. BG er en bedrift vi trygt kan anbefale for andre tilsvarende oppdrag. Til stede i dag var både daglig leder Jan Moen og anleggslederne Ola Steine og Arild Våge. Fra oss stilte byggeleder Trygve og undertegnede.
I kveld var det også gunstige forhold for forplanting av eventuell støy til naboane over vatnet – stille vatn, lav produksjon og nordvestlig vindretning. Trygve var en tur på andre side, hørte ikke noe selv og snakket med en av naboene. Sammen lytta de uten å kunne høre lyd fra kraftverket. (biltrafikken fra Håradalen, spesielt trailerne, var godt hørbar og slik at lyttinga måtte gjøres mellom bilene). Det ser derfor ut som de utførte tiltak har hjulpet og vi krysser fingrene for at problemet er løst. Vi vil allikevel følge med fremover også.

Permanent fundament for trykktanken på kjøleanlegget er på plass – ei aluminiumsplate gjorde seg bedre enn det midlertidige treverket.