Det har vert tørt vær i Røldal også etter at det blei slutt på snøsmeltinga. Det betyr at tilsiget har gått jevnt og trutt nedover de siste par ukene. Med de meldingene det var for denne uka, regnet vi med at det kom til å bli stopp i dag eller i morgen.
Været har slått til – det har nærmest vert full sommer – og tilsiget har selvsagt gått nedover. Det samme har produksjonen. Vi var litt spent på hvor fort dette kom til å gå og nå nærmer vi oss svaret på det. Men jammen går det seint mot slutten. Her er litt illustrerende tall og info.

Produksjon:
Søndag morgen – 630 kw
Mandag morgen – 500 kw
Tirsdag morgen – 350 kw
Onsdag morgen – 300kw
Onsdag kl 15 – 250 kw (minimum for maskinen)
Onsdag kl 21 – 250 kw
Dvs at inntaket er som et magasin som det nå tappes fra. På de 6 timene siden kl 15 har nivået i dammen minket kun 12 cm. Det er fortsatt vel 30 cm å ta av før vi er på minimumsnivået som er satt for drift.

Det må nevnes at det i tillegg renner 100 l/s forbi som minstevannsforsyning.

Vi har planlagt stans på fredag og starter arbeider i stasjonen allerede i morgen så dette er egentlig blink. Vanntapet i stansen ser ut til å bli helt minimalt smiley.
Og hva sier meldingene? Jo, dråper fra fredag en gang smiley. Det regner vi med å være klar til å ta i mot.

Bildene under viser hvor lite det er i sidebekkene nå i kveld. De to første bildene er fra Hagabekk..Breiborgsbekken er enda mer beskjeden.Et annet forhold som må nevnes igjen i dag er vanntemperaturen. Nå i kveld kl 21 var den 15,4 grader inn til kjøleren hentet i underhuset…..

Vårt nedslagsfelt er mye fjell, i hovedsak bare ett vann – Reinsvatnet, har lite myrlendte områder og strekker seg høyt til fjells. Det tyder på at det fortsatt ligger noen snøfenner som forsyner oss med vann.