Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Tirsdag 22.juli

Håra Kraftverk Posted on 22 Jul, 2014 12:43:55

Vi ble i går kveld tipset om at det hadde vert bading i inntaket og at et par bilder var lagt ut på sosiale media. Siden vi ikke har fått de permanente rekkverka og varselskilta er området fortsatt skiltet som anleggsområde. I dag har vi gjerdet inn noe mer (fra inntaket og til Rv13) og satt opp to midlertidige skilt med BADING FORBUDT – ett på hver side av dammen. ..På sida mot E134.

Fra i dag er Ivar i gang igjen med tilordning av tippen ved Rv13. Han roter frem jord og kjemper med en del grov stein..

Kveld/midnatt.

En fantastisk, men varm dag er over. Nå kl 00.15 er det over 21 grader her på terrassen i Røldal ca 400 moh!!! Det er ikke hverdagskost. Vanntemperaturen til kraftverket for en god time siden viste 17 gr inn på kjøleanlegget og over 19 ut. Det har muligens vert enda høyere tidligere i ettermiddag.

Snøsmeltinga fortsetter og gir god produksjon. Ikke fullt kjør i dag, men meget bra med maks verdi over 4.



Mandag 21.juli

Håra Kraftverk Posted on 22 Jul, 2014 00:24:28

Det er tydelig at høge temperaturer nå gjør at smeltinga av den høytliggende snøen øker også. Det betyr at vi f.eks i går fikk flere timer full produksjon. Også i dag ser det bra ut.

Tommy lot seg ikke forstyrre av godværet og stilte opp i dag som avtalt. Han er i ferd med å få skikk for tilordninga fra inntaket i Hagabekk.
I inntaket skvetter det så vidt over kanten.kk