Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Vannføring

Håra Kraftverk Posted on 08 May, 2014 17:03:38

I dag ser Håraelva slik ut oppover fra Saudabrua. Det er ikke noe fart i smeltinga, men maskinen surrer fortsatt rundt og det er tilstrekkelig vann igjen i elva. Dette sørger Hagabekk og Breiborgsbekken for nå så lenge de ikke er tatt inn. Slik såg det i Hagabekk i dag der inntaket skal bygges.
Her ser vi Hagabekk før den renner under E134 og ut i Håraelva. Breiborgsbekken bidrar også med vann. Her er vi vannføringa rett før bekken renner ut i Håraelva.På bildet under er begge bekkene kommet sammen og går ut i Håraelva (produksjonsvatnet går i røret).Lenger nede mot vatnet, ved Hårabrua på Rv13, sett oppover, ser det slik ut (det er langt ned så bilder bedrar litt i forhold til de andre).Dette tegner også godt for redusert elvesus hos “husmannen” smiley.



Onsdag 8.mai

Håra Kraftverk Posted on 08 May, 2014 16:29:30

I stasjonen har malerane fått på første strøket på golvet i traforommet og Trygve har ryddet i uteområdet – først og fremst på baksida av bygget.

I Breiborgbekksinntaket er det armering.I grøfta til Hagabekk har Ola blitt kvitt litt dynamitt i dag og.Lars Roar er i gang med siste rest av boringa i denne grøfta.Og i “maskina til Lars Roar” er en nyansatt i BG på plass – Gaute fra Kvinnherad. Vi ønsker han velkommen til anlegget. Olimb har fått 350 mm-krona og “blåste” lett gjennom hålet med den (opp fra 250mm). Da er det bare å lage til 500 mm-krona slik at den går etter og ferdigstille borhålet. Det blir etter helga.