En spennende dag og en viktig milepæl. Vi er på plan for oppstartsarbeidet og i formiddag startet først spylinga, så fyllinga av trykkrøret.

Men arbeidet var egentlig i gang helt fra morgenen. Lemmene foran grovristene ble tatt bort. Og da var det båt som var tingen. Alt er i båten og Lars Roar får den på land igjen.Dekkinga på utsparingene fjernes og rommet mellom grovrist og finrist inspiseres og “etterlatenskaper” tas opp. Begge spylerøra og Breiborgsintaket er sjekket.

Med stengt luke og stengte ventiler på spylerøra er det tomt i tæmmerøretog ganske kjapt er dammen full og for første gang er det overløp. Det var nettopp støpt litt mellom noen av steinene som Lars Roar hadde plastret, så det gikk litt betong til spille, men artig allikevel. Tappeluka ble raskt åpnet så vannet gikk raskt ned.

Ventiler blir kontrollert og dratt til med moment, skjøter ettertrekt osv. Først ser vi Johan og Trygve i gang med å teite ei klemme på minstevannføringsrøret

Så er det Arild (anleggsleder BG) som også måtte trø til på ei annen muffe.

To fra BG trekker til med momentMens andre “ser på”… (byggeleder og skribent)

Bystøl har utarbeidet en egen prosedyre for dette og Trygve har ansvaret for gjennomføring. Flere av eierne er involvert og i inntaktet driver Trygve litt opplæring – her med Johan.

Parallelt med opplæringa testes det og dammen fylles raskt opp når tappeluka stenges og begge spylerøra ogs lukkes. Som bildet viser har det vert overløp, et lite raskt. Mens spylinga pågår og Johan har kontroll på ventiler, luke og vann-nivå i inntaket, har vi andre et lite planleggingsmøte.Spylevatnet skyller ut en del dritt så selv om røret såg reint ut, kan ikke det stemme helt.Men det kommer seg fort.

Og da er vi i gang. Spylinga tak ikke unna like mye som det fylles opp så nivået har steget til ca 20 m trykk. Vi skal til 46,9 og Jens har selvsagt beregnet hvor lang tid dette tar, og det stemmer selvsagt…… Den skrå streken til høyre viser trykket.

Så er det en time venting for å se om trykket er stabilt, noe det selvsagt var. Slik fortsatte det oppover.Vårt mål for dagen var å komme opp til trykk på ca 146 og det nådde vi kl 18 så da blir det kveld og dette hviler slik til i morgen.Alt ser bra ut og vi er svært fornøyd med dagen.