“Bank i bordet”, men så langt denne uka går det på skinner. Det betyr at i morgen, fredag 26.april starter fyllinga av trykkrøret. Ca klokka 09:00 slik planen er nå i kveld.

Trygve har hatt med seg to av eigerane, Kjell og Johan i dag, og de har bl.a henta dørkplater og beksyttelsplater for rør og sylinder til tappeluka i dammen og montert dette. Det er også satt på feste på vannledningen i “kjelleren” i stasjonen. Begge er egentlig pensjonister, men syter ikke med å ta et tak når det trengs. En har 40-års erfaring fra kraftbransjen og en like lang erfaring fra industrien.Ellers har BG via Odda Plast skiftet ut Borflexmuffa med en annen type og med annen pakning så nå skal det være tett og ok i overgangen T-rør – GRP-rør.Fundamentklossene under ventil og T-rør er klare til støping i morgen tidlig sammen med en mur for gjerde ved kanalen ut fra stasjonene.

Karane fra SV, 3 stk og VEO, 2 stk, holder også i dag på med sluttarbeider og testing. De vil ha vann i røret for videre testing i morgen og det ser det nå ut til at de skal få.

Olimb har kommet på plass med borreutstyret og rigger seg til for starte borring under E134 rett over helga. BG har ellers kunnet jobbe fritt i bekkeinntaka. Tegninger for inntaket i Hagabekk er mottatt så da kan bygging starte.

Høyer Odda har vel også kunnet jobbe i fred med sitt. De fikk litt ekstraarbeid med å sette opp igjen en stillas som vi hadde bedt de ta ned, men som ikke var nødvendig allikevel.

I dag har det også vert et samordningsmøte med Odda Energi for planlegging av tester i nettet over helga.

Vi ser i spenning fram til de neste dagane…..