En flott vinter-/vårdag med mye aktivitet. På bildet under er det “kø” da når Vidar med kranbilen til BG heiser luka på plass og betongpumpa strekker seg framover for å støype midtpartiet i massivdammen.Trygve hadde med seg en kar fra Voss for å blåse trekketråd til fiberkabelen, trekke denne og gjøre et par temineringer av kabelen. Egentlig greie oppgaver begge deler, men det skulle ikke gå som planlagt.

Utfordring 1:
Trygve, den innhenta Vossingen og hjelp fra BG rigget seg og var klare for oppgava – blåse trekketråd og trekke fiberkabel gjennom 1250 meter trekkerør fra inntaket og til stasjonen. Men, etter en lang dag og tre forsøk kom de bare ca 525 m nedover. Vannet rant gjennom, men tråden med skumballen gikk ikke. Hjelperen fra Voss ble sendt hjem uten å få terminere noe fiber denne gang. Satser på den delen i neste uke.

Ny dag og nye muligheter i dag tirsdag. Det ble valgt å grave seg ned på røret der vi antok problemet låg. Heldigvis var dette i området ved riggplassen opo fra E134 så det var greit tilgjengelig når Arne Martin hadde brøyta litt. Ø.Tveit fra Nes stilte med gravemaskin og spesielle egenskaper med to kobberstrenger. Røret ble raskt funnet (bare 5-10 cm tele). Det ble kuttet og muffe satt på. Røret oppover ble sjekket ut med stakefjær og tro det eller ei – noe ble funnet og med flaks trukket ut… Hvem har lurt inn denne steinen i røret tro?Er problemet løst? Ved inntaket var to ivrige karer klare til nytt forsøk.Og vips, så er trekketråden vel ned i kummen ved stasjonen.Mange er letta nå og tar kveld med en god følelse. Ved inntaket står kabeltrommelen klar så i morgen blir det trekking.Utfordring 2:
Den 2 meter breie midtdelen i massivdammen skulle støpes.Alt gikk greit lenge, før det ble registrert bevegelse i forma. Da var det en god 1/2-meter igjen til topps. Det ble besluttet å avbryte støypinga og sette inn en waterstop i toppen.Dette gikk altså bra og vi håper at løsningen teknisk blir ok og at det ikke blir noen synlige “skavanker”.