Blog Image

ByggeBlogg

Håra Kraftverk - ByggeBlogg

Grunneiere med fallrettigheter til Håraelva, fra Saudabrua og ned til Røldalsvatnet, fikk i januar 2010 konsesjon for kraftutbygging.
Byggearbeidene startet i mai 2013 og idriftsettelse er planlagt til april 2014.

Kontakt: post@haarakraft.no

Tilbake til Håra Kraft AS hjemmeside.

Gratulerer

Håra Kraftverk Posted on 17 Mar, 2014 21:19:29

Vi er flere i HK som spent følger med på skiidretten. Trygve er ildsjel på ski og skipreparering, og var sist uke i Mo i Rana der det ble arrangert NM for juniorer. Junioren Vebjørn Turtveit (yngst sønn til Trygve) deltok i 19/20-års klassen og gikk et kjempeløp på fredag. Det resulterte i en flott andre plass – vi GRATULERER dere begge.
Lørdag var det ikke Vebjørn sitt favorittføre, men kjempet seg allikevel til en 8.plass.

Ps – Vebjørn ble for øvrig nr 2 i Røldal Ned Opp i 2013.

Lykke til videre.



Mandag 17.mars

Håra Kraftverk Posted on 17 Mar, 2014 21:09:59

En stor og en liten milepæl i dag. Den store først:
Nest siste rør på trykkledningen klargjøres.Siste røret klemmes på plass.Og vips så er rørgata ferdig lagt utvendig og ført inn i inntakskassen. Rørbruddsventil, lufterør og sammenkombling gjenstår og tas innomhus. En svært viktig milepæl er nådd. Bodil (rørkontrollør) – da blir en tur for å sjekke de siste 56 metrene. Den mindre milepælen foregår rett over, 5-6m høyere oppe. Langveggene på lukehuser er reist.Forøvrig har Fonna elektro vert å montert kabelbro innvendig i øvre del på betongveggene i tørrkammerdelen av inntakskassen.
På dammen foregår det riving av forskaling og fortsettelse på neste del.