Her på Gran Canaria er det et fantastisk vær og stort mangfold dersom en beveger seg litt bort fra turiststedene. Det blir mye sol og nytelse og med hyggelig besøk blir det ekstra trivelig. Nå er vi aleine igjen og i dag benyttet vi en lettere “overskyet” dag til en 5 timer lang fjelltur. Egentlig ganske hett når det allikevel er over 25 grader i et tørt landskap, men med medbrakt vatn og moderat gange er det flott. Her er noen bilder som illustrerer forhold og aktivitet her.

Opp til toppen over Patalavaca er en populær tur for nordmen, gjerne hver morgen. Her med utsikt til Anfi del Mar. Innover passerer vi over motorveien til søre delen av Gran Canaria (mot Mogan).Etter å ha passert Norskeplassen (en møteplass tillaget på en gammel søppelfylling av Norskeklubben og et kjært møtested for mange av de flere tusen nordmennene som er i området).

Vi forsetter innover fjellet forbi flere gårdsbruk (som mildt sagt ser karrige ut). En ivrig tur- og fjellgåer fra Sauda har tidligere laget skilt som han har hatt med seg og merket noen av de faste turplassene. I dag går vi til “Våres Plass”.

På veien dit ser vi noe vi ikke har sett tidligere. Lokale bønder plukker noe i de tørre buskene. Vi prøver å kommunisere litt med de og hyggelige som de er viser de frem mye snegler – til spising. Men om det er egen matauk eller salg vet vi ikke…Vel fremme ved “Våres Plass” må vi selvsagt skrive i bok. Og i den var mange navn pr dag, gjett hvilken nasjonalitet, riktig – Nordmenn, mer enn 9 av 10.Stedet er rett ved et stup ned til en dal med en vei og litt bebyggelse. Bildet viser ikke stupet og den frodige vegetasjonen så godt, men det er et underlig landskap.I dag valgte vi en litt annen vei tilbake, mer kuppert, men med noen annen vegetasjon.Etter 5 timer på tur i dette tørre landskapet er det mye som smaker når en kommer tilbake til leiligheten i havkanten – en trenger både vått og tørt. Enda en flott dag ebber ut.