De neste 6 ukene blir både spennende og travle. Planen er kort og godt oppstart og testkjøring av kraftverket i uke 14. Om alt går etter planen blir det vannfylling 1.april.
Det største og viktigste leverandørene vil stå på med sine arbeider og leveranser for å nå dette målet. Vi håper vi har vær og forhold med oss slik vi har hatt det frem til nå. Her i inntaket har BG-Suldal
både betongarbeid på inntakskassen og massivdammen igjen. I tillegg skal rørgata kobles sammen med inntaket, tapperør legges og rister og mekanisk utstyr monteres. Det er nå tre gjenger på betongarbeidet og gravinga starter kommendende uke.
Høyer Odda vil prefabrikere selve lukehuset slik at det tar kortest mulig tid å montre dette.

I stasjonen er flere fag involvert. Høyer Odda er klar med det meste inne og rydderseg ut for å prioritere taket og gi adgang til andre inne. Høyer Odda satser nå på taket før de hiver seg på “sosialbygget”. Montering av porter, vinduer etc tas etter hvert som det passer inn.
Innvendig fortsetter Spetals Verk med både egne og innleide arbeider og har bl.a med seg Wasa på sterkstrøm og Oppland Elektriske på kabling. Selv skal de henge opp løpehjulet, montere skaper, hydraulikk osv, sammenstille og koble sammen

alt som er av el-mek utstyr. Fonna Elektro er igang med bygginstallasjonen og tar det resterende i tur og orden.

I morgen kommer også “Håraknuten” og det er en plan for montering av den ganske raskt.

Totalt sett kan det fort bli 15-20 personer på anlegget de neste ukene.

Vi har også noen kritiske leveranser. Det er diverse mindre gjenstående leveranser fra Ahlsell og rørbruddsventilen med tilhørende utstyr, som leveres fra Brødrene Dahl. Denne har leveringstid tett opp mot ferdigstillelse. Ellers kan selvsagt været og store snømengder lage forstyrrelse i dette, spesielt i inntaket.

Følg oss gjerne videre, vi satser på kontinuerlig oppdatering av byggebloggen fremover også.