Generatoren er fraktet liggende, men montert med en oppreisingsvogge er den klar for oppheising. Først legges den tett ved stasjonsbygget. Kranparet Holmen har planlagt for et tungløft og styrer ståket med trygg og tålmodig hånd på spakene.
Først tas det løse taket av, så rettes generatoren opp, vogga demonteres og generatoren flytter seg fint over taket og smetter ned på plass. To vante montører fra Spetals Verk har helt tydelig gjort dette før – rein rutine ser det ut til. Generatoren settes først ned, så monteres kjøleren, så løftes dele hel litt opp og snus 90 grader og senkes ned der den skal stå. Alt gikk smertefritt uten en ripe noe sted.
(mer detaljer om kranhåndteringa kommer senere).

Vel plassert og godt utført jobb – takker. En ekstra takk til de som ordnet det flotte milde været i dag, og opphold – kjempe.
Nå satser vi på at maskinen blir stående å gå fint her i mange 10-år fremover.

En viktig milepæl er nådd i dag, og vi er i gang med innspurten. De neste 6 ukene blir det stor aktivitet både i stasjonen og ved inntaket. Vi satser på at den flotte vinteren fortsetter smiley.