Ekteparet Jofrid og Ingvald Holmen er på plass for å ta det største og de to siste løfta i stasjonen. Det var Jofrid som styrte kranen sist, mens Ingvald slipper til denne gang. 80-tonneren (Faun) veier mer enn 50 tonn og er svært tettbygd. Med god fremdrift og styring, og i dag med 4 kraftige piggkjettinger, lister den seg fint nedover. Nå er riktignok veien klargjort for dette så selv om vi er i februar er det nesten helt sommerføre her nå. Ingvald gambler ikke (er vel egentlig litt vel forsiktig etter et langt og opplevelsesfullt kranliv). Alle andre må være tolmodige, men med fokus på alle detaljer og eventualiteter, går all heising knirkefritt.
I en mobilkran må en ofte stole på andre, spesielt der en ikke ser og dersom vektene som oppgis ikke stemmer. Samspillet mellom de to ordner også dette – i dag er det Jofrid som står på andre sida av huset og ser, mens ho instruerer “gubben” via telefon. Vekt på kolliet er en ting, men høyde og utlegg er det som betyr noe. I dag, ved løfting av generatoren er det lite å gå på. For å øke sikkerheten plasseres kranen smart, en av labbene sette innenfor porten :-). Løftet går som planlagt og stillferdig og pent for seg. Både genrator og trafo skulle egentlig vert tatt i dag, men pga forsinkelser med trafoen, måtte den delen utsettes til torsdag (se annet innlegg).

Etter endt oppdrag kan de forlate byggeplassen med godfølelsen, vi og, jobben er vel utført og det uten en skramme noe sted. Takker og lykke til videre.