Da går den sjette veka dette året mot slutten og OL starter. I inntaket blei det litt vinter nå i ettermiddag. Kl 17 er det kommet ca 10 cm nysnø. På bildet ser vi at armering i dammen er på gang. Skjøtejerna i veggen til venstre illustrerer damformen nedstrøms. Gravitasjonsdam er en kraftig og tung konstruksjon, Toppen, overløpet, formes etter vannkurven (slik vannet renner) noe som gjør at dette blir ganske så fint når det er ferdig.Innomhus er det mange detaljer som skal på plass og passe sammen. På hovedrøret er konussen (forskaling med form for best mulig vannstrømning og fylling av røret) kommet på plass. Nede i stasjonen, ikke snø der enda, har det vert godt jobba i traforommet i dag. I selve trafogruba hadde Trygve gjort det klart slik at BG kunne montere bjelker og stålrister.Flere sterke karer (6 stk) sammarbeidet for å få inn og på plass trafoskinnene.og Arne Martin og Trygve fikk lagt på plass trafosteinene (ca 4 tonn) før de tok helg. Det er klart for trafomontering smiley. Dagens melding er imidlertid at trafoen er en dag forsinket og er ikke i Røldal før onsdag i neste uke.

Inne i maskinsalen jobber Høyer-karane “for livet” for å bli klar for generatormontering på tirsdag. Den vestre takdelen er på det nærmeste ferdig og ser bra ut.Vi har valgt å kle noen flere kvadrat med støydempende plater enn opprinnelig planlagt. Det nyttes Rockfonplater og det merkes godt på lyden allerede. På mandag må stillaset mot vest fjernes og den vestre delen ryddes. Dersom været er med oss (slik at trafikken går over Haukeli) kommer altså generatoren på tirsdag og trafoen på onsdag. Det betyr at i går mer over fra bygg- og anleggsfasen og til en mer tekniske fase i prosjektet. Det blir fortsatt noen uker med samkjøring av aktiviteter, men det bør gå greit da det er flere angrepspunkter. Vi har noen spennende uker foran ogg både her og i Sotsji – GOD HELG.