De fleste har vel fått en god porsjon snø i helga, i alle fall her på vestlandet/indre vestland. Ryktet sier at Arne Martin målte 32 cm nysnø på terrassen i går (ca 500 moh).
Med god planlegging, tilrettelegging, gode folk i sving osv er ikke snøen noe hinder for at planlagt aktivitet går sin gang. Ved lunchtider var det klart for elementmontering smiley. Det betyr også et fasebytte i prosjektet. BG Suldal er i sluttfasen med sin del (grunn- og betong) i stasjonsområdet og Høyer Odda overtar byggearbeidene. BG skal fylle inntil og støpe en forankring på gavlveggen mot bakken så snart det er tilkomst for det, mens Høyer Odda skal i gang med trearbeidene så snart elementene er på plass.
Det første som gjøres i dag er å løsne noe av forskalinga på siste veggen. Resten rives når elementene er på plass.Høyer Odda har fått elementene fra Bjørn Hansen i Stavangerområdet. Det er og de som tar seg av selve monteringa. Men pga adkomst og vinterforhold bidrar byggherren for å få elementene ned til byggeplassen. Vidar, med kranbilen til BG, har jobben med å laste på elementa ved Rv13 og kjøre de ned. Her lastes det første elementet. Elementene veier fra ca 5 til 6,5 tonn pr stk og kjøres enkeltvis. Her er det første på vei nedover.Med to vinsjer snur Jofrid elementet galant rundtog svinger det på plass til montørene.Slik fortsetter det og etter 2,5 timer er tre elementer på vestveggen på plass. Så er det første element på sørveggen. Her vel nedkommet og klar for løfting og snuing. Og på vei på plass. Klokka er nesten 16 og det mørkner. Men det er montert ett element til etter dette. To karer fra Høyer Odda var også på anlegget i dag, helst for å planlegge oppstarten av trearbeidene onsdag. I inntaket forskales det videre.
Følg med i morgen…