Ny ukeslutt og fortsatt mildvær med regn i lavlandet og snø i fjellet.
Støping av klossen på bend 1 er en hovedaktivitet i dag.26 m3 betong (ca 65 tonn) skal løftes langt opp i lia. Det legges ut slanger og rigges med stor betongpumpe. Den ser liten ut i dette forholdet…..Men forma og folket er klare og støyping kan starte.Før klokka 4 og mørket siger på var støypinga unnagjort. Alt holdt, godt jobba. Totalen ble 26,5 m3.
Paralellt forberedes det for arbeider etter helga, tilbakefyllling. Anleggsveien opp fra Rv13 er nå så pass snøfri igjen at dumperen kan rygge opp.Lenger opp, på bend 3, er det full fart på avforskaling og klargjøring for omfylling. Her gikk det 8 m3 betong noe som betyr at klossen veier ca 19 tonn.Bend 2, ferdig støpt og klart for avforskaling på mandag. Klossen er 15 m3 og veier da ca 36 tonn. I tillegg er den plassert godt nede i fjellet. Dette er som moder jord nå.
En ekstra takk til de som har “stresset” med dagens støping og forlenget dagen for å komme i mål med det og Arild som server med online oppdatering. God helg.